Na onze voorzitter Sabine vorige week hebben we deze week de kapitein van onze heren A kunnen strikken voor de Q&A: Tim Lagae. Tim is één van de spelers die de voorbije jaren mee gewerkt heeft aan de wederopstanding van onze heren A dankzij wie we de stap terug naar 3e provinciale konden zetten. Een echte steunpilaar van de ploeg die de voorbije jaren zeker en vast zijn waarde bewezen heeft op en naast het terrein.

Op welke leeftijd ben je begonnen met basket en bij welke ploeg?
Op 12jarige leeftijd bij Haantjes Oudenaarde

Had je een favoriete speler/speelster tijdens je jeugdjaren?
Michael Jordan was natuurlijk dé speler toen ik opgroeide. Maar als MJ tijdens da talloze 1-1 spelletjes ‘bezet was, was ik Shawn Kemp (dunkmonster)

Waar heb je zo overal gespeeld voor je bij de Wildcats terecht kwam?
Ik ging van Haantjes naar Gavere waar ik bij de juniors en de 1e ploeg speelde. Daarna vertrok ik naar Kbt Ronse (perfect combineerbaar met mijn liefdesleven). Na bc Frasnes en Soleil levant Ellignies (de Walen!!!!) heb ik de terugkeer naar Gavere gemaakt. Ik sluit eind dit jaar mijn mijn carrière dus af bij Gavere

Wat is het mooiste moment tot op heden van je basketcarrière?
Kampioen spelen en overgang naar 2eProv bij Ronse (2006 – 2007)

Wat denk je dit seizoen nog te bereiken met je ploeg?
Zo goed mogelijk resultaat met zo veel mogelijk fun.

Hoe probeer jij de rol van kapitein in te vullen binnen je ploeg?
Door op de momenten waar nodig wat rust in de ploeg te brengen, aanspreekbaar zijn voor iedereen (over om het even wat), de komende generatie tips&tricks proberen meegeven

Bedankt Tim voor het korte gesprek ! 🙂