Vandaag een gesprek met de coach van onze heren B, Kristof De Rho. Nadat Kristof tot vorig seizoen deel uitmaakte van onze B’s heeft hij dit seizoen de coachfakkel overgenomen.

Hoe ziet je eigen basketverleden eruit? Waar heb je zo overal gespeeld?
Begonnen met basket op mijn 11 jaar bij BBC Deinze. jeugdreeksen bij BBC Deinze vanaf pupillen tot en met FIBA-juniores. Seniors bij BBC Deinze begonnen in 2e prov en 2 opeenvolgende promoties meegemaakt tot 4e nationale, 3 seizoenen 4e nationale gespeeld. Op mijn 22e naar Leiedal Sint-Martens Latem getrokken en 3 jaar in 2e provinciale gespeeld. Daarna terug naar BBC Deinze B ploeg waar ik nog 10 jaar in 3e provinciale gespeeld heb. Dan enkele jaren in KBOV (IT Team, ING en Sportavista Gunners) om in het seizoen 2014-2015 terug aan te sluiten bij Wildcats Gavere.

Had je al coachervaring voor dit seizoen?
Ik heb een seizoen als speler-coach gefungeerd bij BBC Deinze B in 3e provinciale en een seizoen als speler-coach in het KBOV. Verder geen ervaring.

Wat is het meest memorabele moment uit je basketverleden?
Met de FIBA-junioren van BBC Deinze op verplaatsing voor de beker van België naar Arlon. Iedereen de trein op met dezelfde outfit (coach van dienst was Jean-Guy Van de Vyle en die had trainings van de nationale militaire ploeg op “uitleen”). Gans de dag onderweg, jammergenoeg match verloren.

De promotie met BBC Deinze naar 4e nationale.

De come-back bij Gavere met 5 driepunters in de match op Witte Sterren J (en de bijhorende promotie dat seizoen

Wat is voor jou belangrijk als coach? Wat is je coachstijl? Waar probeer je de nadruk op te leggen?
Belangrijk is dat iedereen zich goed voelt binnen de ploeg en dat iedereen speelt. Uiteraard met de bedoeling van zoveel mogelijk wedstrijden te winnen  binnen een ploeg waar iedereen voor elkaar wil werken, geen nood aan ego-trippers.
“stijl” …ik ben eerder rustig en ga ervan uit dat de “oudere” garde over voldoende “basketbalbrains” beschikt en de jeugd kan meetrekken.
“De nadruk”….vrijworpen zijn gratis punten.

Welke ploeg coach je dit seizoen bij ons?
De Heren Seniors B.

Met welke ambitie ben je dit seizoen als coach begonnen?
Subtopper, plaatsen 4 tot en met 6 zijn OK, hoger is mogelijk als we gespaard blijven van kwetsuren, lager is onvoldoende gezien onze mogelijkheden.

Verloopt het seizoen een beetje volgens plan?
Voorlopig nog maar 1 echte “uitschuiver” gemaakt (match op Falco) en gezien het groot aantal gekwetsten (Jeroen: gebroken kuitbeen, Jens: vanalleswat, Arvid: gebroken vinger, Emiel: enkel) hoor je mij voorlopig nog niet klagen. De komende wedstrijden (Lions en Latem) moeten wel gewonnen worden.

Wat zijn de vooruitzichten voor de rest van het seizoen? Wat hoop je nog te bereiken? Wanneer zal het voor jou geslaagd zijn?
Dat we het seizoen op een mooie plaats kunnen afronden, de wedstrijden winnen die gewonnen moeten worden en hier of daar even een topploeg uit de reeks kunnen doen struikelen, dat de oudere spelers zich nog steeds jong blijven voelen en de jeugd alle kansen pakt om mee te draaien. Minstens 1 wedstrijd spelen waar we geen enkele vrijworp missen :-). Het seizoen is geslaagd als we binnen de top 5 eindigen.

Bedankt Kristof!