We zullen dit seizoen regelmatig een Q&A (Questions & Answers) brengen van mensen binnen de club (spelers, bestuursleden, …). Dit alles om elkaar wat beter te leren kennen. Onze voorzitter Sabine bijt de spits af!

Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Sabine Vanremoortele en ben sinds een paar jaar de voorzitter van BBC Wildcats Gavere.

Heb je zelf nog basket gespeeld?
In een vorig leven heb ik inderdaad nog basket gespeeld…

Schets eens je carrière?
Ik speelde altijd bij De Pinte. Ik ben wel pas gestart toen ik al 12 jaar was. Vroeger was dat een normale leeftijd om te starten, tegenwoordig beginnen de meeste spelertjes reeds vanaf het begin van de lagere school, soms zelfs nog vroeger

Wat is er nu anders in het basketwereldje dan vroeger?
Er is uiteraard op alle vlakken veel veranderd. Mijn jeugdtrainingen en de helft van de matchen werden nog op buitenterreinen gespeeld. Ik herinner me dat we eerst de sneeuw van het veld moesten vegen alvorens we aan de training konden beginnen. Handschoenen waren een must tijdens de winter. In onze kleedkamers en douches van vroeger zou geen enkel kind zich nu nog willen douchen. Oh, wij vonden dat heel gewoon en hadden er best wel lol in. Eén van mijn ploegmaatjes van bij de jeugd speelt nu nog steeds bij de dames A. Nu duren de douches ongetwijfeld veel langer! 🙂

Hoe ben je met onze club in contact gekomen?
Aangezien we in Gavere wonen en mijn kinderen graag wouden beginnen basketten, was de stap naar BBC Wildcats Gavere snel gemaakt.

Waarom heb je de stap gezet naar een bestuursfunctie?
Omdat mij dat vriendelijk gevraagd werd 🙂

Ben je blij dat je deze stap gezet hebt?
Eerlijk gezegd had ik wel nooit verwacht dat ik er zoveel tijd zou aan besteden. Zeker sinds ik voorzitter geworden ben, neemt het werk voor de basket een prominente plaats in mijn leven in. Naast voorzitter ben ik ook nog mama van 4 kinderen en werk ik ¾. Het is soms (eerder meestal) een gigantische puzzel om alles rond te krijgen en ik zit dan ook praktisch elke avond tot ver voorbij middernacht nog op mijn computer te tokkelen voor de basket. Hierbij wil ik graag alle mensen van het bestuur even in de bloemetjes zetten want wij zijn allemaal vrijwilligers die onze vrije tijd besteden aan het proberen goed laten draaien van de club.

Wat zijn volgens jou de grootste verbeterpunten binnen de club?
Onze club is de voorbije 4 jaar enorm gegroeid, zowel bij de seniorploegen (die zijn verdubbeld in aantal) als bij de jeugdwerking. We zijn ook gestart met een meisjeswerking voor boven de U14 en ook dit loopt zeer goed. We hebben bij de jongens in alle leeftijdscategorieën een ploeg spelen en de club investeert ook heel veel tijd en moeite in het promoten van basket bij kleutertjes en lagereschoolkinderen. Hierdoor is dit een snel groeiende groep. Door deze snelle groei van de club hebben we uiteraard ook te maken met groeipijnen en daar zijn we ons heel goed van bewust. Ik ben wel van het principe ‘Als je niets doet, kan je ook niets verkeerd doen’ dus geef mij maar mensen die hun best doen en proberen, ook al loopt er soms eens iets fout.

Dat is wel al een serieuze groei in het aantal ploegen.
Ja, inderdaad. Onze groei wordt wel belemmerd door het tekort aan sportaccommodatie in Gavere. Het is dan ook niet evident om alle ploegen te kunnen laten trainen. We kijken dan ook erg uit naar de komst van de nieuwe sporthal, die echt broodnodig is!

Wat zijn je wensen voor de club dit seizoen?
Mijn grootste wens is dat iedereen vol enthousiasme speelt, zich goed voelt in zijn ploeg, zich op basketvlak kan vervolmaken en zich amuseert. Dit geldt zowel voor de jongste jeugdspelers als voor onze oudste seniorspelers en alles wat daar tussen zit! Dat iedere speler zich goed voelt, dat is voor mij prioritair. Ik probeer er dan ook over te waken dat ondanks de groei van het aantal leden, ik iedereen persoonlijk ken. Het gezellige, familiale karakter van de club vind ik ook heel belangrijk.

Wat zijn je verwachtingen op sportief vlak voor de club dit seizoen?
Als je wil weten wat de ambitie voor dit jaar is dan kijk ik naar een eventuele promotie van de heren a en de dames a. Beide ploegen spelen een sterk seizoen en zullen – indien de mogelijkheid zich voordoet op het einde van het seizoen- promoveren naar respectievelijk 2de provinciale voor de heren en 2de landelijke voor de dames. Laat wel duidelijk zijn dat dit gewoon een gezonde sportieve ambitie is, niet meer en niet minder. Je moet altijd wel een beetje ambitie hebben, zonder afbreuk te doen aan het groepsgevoel en het spelplezier.

Waar zou je graag met de club staan binnen 5 jaar?
Veel zal afhangen van de sportaccommodatie. Zonder nieuwe bijkomende accommodatie is het niet mogelijk om nog verder te groeien. Als de nieuwe sporthal er komt wil ik graag streven naar bij de jeugd in elke leeftijdscategorie 2 groepen, zodat iedereen zich op zijn eigen niveau verder kan ontwikkelen. Ik hoop ook de seniorwerking verder uit te bouwen in verschillende reeksen zodat onze eigen jeugdspelers kunnen doorgroeien naar onze eigen seniorploegen.

Klinkt ambitieus. Dank je voor dit interview.
Heel graag gedaan! Ik wil om af te ronden graag nog een oproep doen naar alle seniorspelers en ouders om, als ze daar zin voor zouden hebben, zich te engageren om te helpen bij de clubwerking. Dat kan in het bestuur, in de sportieve cel, in het feestcomité,… Voor elk wat wils! 🙂