Deze week hebben we een gesprek met coach Kenneth, ook wel coach K (“Kay”, op z’n Amerikaans, uitgesproken :-)) genoemd. Kenneth toonde zich de voorbije 2e seizoenen als een echte “clubman” met veel inzet: zowel op het terrein als coach als naast het terrein waar hij ook altijd bereid is een handje toe te steken bij onze clubwerking.

Hoe ziet je eigen basketverleden eruit? Waar heb je zoals gespeeld?
zelf ben ik op mijn 12 jaar begonnen bij de pupillen van BBC De Pinte. Op mijn 17 jaar werd ik gevraagd om bij de 1ste ploeg van Fireballs te gaan spelen in 4de provinciaal. Daar hebben we de promotie naar 3de meegemaakt. Ik ben nooit gekwetst geweest of kwaaltjes gehad, maar door een werkongeval op mijn 28ste ben ik moeten stoppen met basketten en ben ik 5 jaar uit de basket geweest.

Had je al coachervaring voor dit seizoen? Hoe ziet je coach carrière er uit tot dusver?
In mijn 2de seizoen bij Fireballs werd ik op 18 jarige leeftijd gevraagd of ik een meisjes ploeg wou coachen (benjamins). Vanaf dan tot nu heb ik op de microben na alle jeugdreeksen gecoacht bij Fireballs.

Wat is tot nu toe het tofste moment uit je basketverleden? (als coach of speler?)
Het mooiste moment was mijn eerste seizoen als coach. Was een super leuk ploegje waar ik 2de mee werd en tot in de halve finale van de beker van Oost-Vlaanderen ben geraakt.
Als speler zijn er veel leuke momenten geweest. Maar het leukste is dat ik er veel vrienden heb aan over gehouden.

Wat is voor jou belangrijk als coach? Waar leg je de nadruk op? 
Het belangrijkste is dat iedereen zich goed voelt in de ploeg en met plezier komt spelen. Verder hou ik van fysiek snel basket spelen dat gepaard gaat met hard werken en veel inzet. Zelf ben ik een zeer rustige persoon en coach en probeer dat ook op mijn ploeg uit te stralen.

Welke ploeg coach je bij ons?
Voor mijn 2de seizoen de miniemen (u16) jongens en voor de eerste keer de heren A

Met welke ambitie ben je aan dit seizoen begonnen?
Dezelfde ambities die ik mezelf elke keer opleg een ploeg creëren waar iedereen zich goed in voelt en wil vechten voor elkaar en dan komen de resultaten vanzelf.

Verloopt het seizoen zo’n beetje volgens plan?
Beter dan verwacht: mijn miniemen hebben stappen gezet en draaien mee in de top 3 en amuseren zich. Wat de heren betreft is mijn eerste seizoen als coach van volwassen als een droom gestart met een 9/9. En in de beker een onverwachte maar verdiende overwinning tegen een ploeg uit eerste provinciale.

Wat zijn de vooruitzichten voor de rest van het seizoen? Wat hoop je nog met de ploeg te bereiken? Wanneer zal het seizoen voor jou geslaagd zijn?
Met mijn miniemen hoop ik een top 3 plaats te halen maar niet ten koste van de sfeer. Als de spelertjes zelf terug kunnen kijken op een leuk seizoen en met ongeduld uitkijken naar het volgende ben ik tevreden.
Wat de heren betreft hoop ik dat het seizoen verder verloopt als tot nu toe en dan denk ik dat alles mogelijk is. Maar vooral dat we onze cap. en goede vriend Tim L. een mooi afscheid kunnen geven.

Bedankt coach K !