Waarden en visie

BBC Wildcats is een lokale, stevig verankerde club met familiale en sociale overtuiging.
Iedereen is welkom bij BBC Wildcats, van jeugdspelers tot de veteranen, jongens én meisjes.

Onze gediplomeerde coaches leggen de nadruk op een goede technische opleiding én basketbalfun.

Basketbal is een ploegsport, dus herin worden belangrijke attitudes en vaardigheden aangeleerd. Een basketbalspeler combineert immers atletisch vermogen met tactisch spelinzicht, groepsdynamiek en zelfbeheersing.

Daarnaast draagt de club sportiviteit en fair play hoog in het vaandel. Respect is bij ons een kernwoord. Respect van de coach naar de spelers en omgekeerd is een evidentie. Maar we hechten op wedstrijden ook veel belang aan respect naar de scheidsrechter, zonder hen zou er geen basketbal mogelijk zijn. Zo verwachten wij ook van ons publiek een sportieve manier van supporteren. Dat zorgt voor een goede sfeer, op en naast het veld.

Dit zijn de zaken waar binnen onze organisatie veel belang aan gehecht wordt. Naast de mooie vriendschappen die binnen de club bestaan zijn dit waarden die je je hele leven mee kan nemen.

Goud bij sportivos

Onze club doorliep ook het volledige Sportivos traject en behaalde goud.
Sportivos is een preventietraject voor sportclubs. Met Sportivos proberen sportclubs problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen en als ze toch gebeuren, te beperken. Zo toont een sportclub dat ze begaan is met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Samen zorgen ze voor een veilige en gezellige clubomgeving.

Onze sponsors